Hvordan fungerer en låneoversigt

Brug en låneoversigt til at finde de billigste lån

Det med at låne penge kan være meget forvirrende for mange mennesker. Mange kommer langt ud og ender med at have flere forskellige lån rundt omkring som de egentlig ikke har styr på. Men hvordan får du egentlig styr på hvilke lån du bør tage? Det er nemlig alt for nemt at optage kviklån fordi man lige ser en reklame på en hjemmeside, men er det overhovedet en fordelagtig måde at låne på?

Hvis du benytter dig at en af de mange låneoversigter som der er at finde på internettet, har du mulighed for at få en samlet liste over de mange forskellige låneudbydere der findes. Det er dog vigtigt at du husker på, at selvom du optager mange forskellige små lån, som du finder på låneoversigten, rundt omkring – så bliver det til mange penge og de skal alle sammen betales tilbage før eller siden.

Hvordan fungerer en låneoversigt?

En låneoversigt er skruet sådan sammen at den samler en masse forskellige låneudbydere sammen i alfabetisk rækkefølge. Der vil typisk være flere felter i låneoversigten som beskriver udbyderen af lånet, hvor lang løbetiden på lånet er, hvilket beløb du mindst kan låne og hvilket beløb du maksimum kan låne – samtidigt med der står angivet en minimumsalder du skal have. Denne alder er varierer imellem 18 og 23 år typisk.

En låneoversigt er en god ven at have når du er ude og lede efter et lån. Der findes forskellige låneoversigter, men den du typisk finder flest af er en låneoversigt der giver overblik over de mindste kviklån. Det vil sige, de lån der varierer fra 1.000 kr. til 25.000 kr.

Låneoversigter gør det nemmere at låne

Det er ikke nogen hemmelighed, at når du dag ud og dag ind får præsenteret for dig hvor nemt det er at låne – så er der også stor chance for at du en dag er tilbøjelig til at tage et af disse lån. Specielt hvis du pludselig er i pengenød eller du har lyst til at købe et eller andet dyrt du ikke har råd til.

Man kan argumentere for om låneoversigter er til for at hjælpe eller til for at lokke. For på den ene måde, så er det en god måde at sortere imellem de forskellige slags lån på – hvilket giver dig mere mulighed for at finde de lån der giver mindst kvaler når de skal betales af igen. Men hvis du får et lån præsenteret som er billigt at låne og ikke tager mere end få minutter før du får lov til at låne pengene, så vil de fleste føle sig meget lokket – og måske sige ja.

Så hvad skal du gøre hvis du har brug for at låne penge men du er bange for at tage de lån der ser ud til at være for gode til at være sande? Som udgangspunkt er det bedste du kan gøre at snakke med din bankrådgiver. Der er ingen skam i at ville låne andre steder end fra din egen bank, men din bankrådgiver vil kunne hjælpe dig med at se om det er nogle gode eller dårlige lån du har tænkt dig at tage.